investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Pivovary Lobkowicz po prvním dni na pražské burze

30.05.2014

Akcie Pivovarů Lobkowicz (PLG) se ve středu obchodovaly poprvé na parketu pražské burzy. Chcete se také stát spolumajitelem úspěšné firmy? Odborníci v BHS Vám rádi doporučí vhodnou investici. BHS je úspěšným obchodníkem na trhu více než 20 let.

Akcie Pivovarů Lobkowicz (PLG) se ve středu (28.5.) obchodovaly poprvé na parketu pražské burzy a je potěšitelné, že objem byl z pohledu počtu volně obchodovatelných akcií (cca 21,6% celé emise, tj. 2,5 mil. ks) nemalý a činil 17,350 mil. Kč, nebo v počtech zobchodovaných kusů akcií 108.734. Kurz se držel drtivou část dne nad upisovací cenou 160 korun na akcii a zavíral na 162,80 Kč.

S postupem času může zájem o obchody o něco poklesnout, což může přinést i určité oslabení kurzu, ale optimismus se zdá být u tohoto titulu zatím dostatečný na to, aby vytlačoval kurz nad cenu IPO.

Podle prospektu emitenta platí nyní šestiměsíční lhůta, ve které by stávající (velcí) akcionáři neměli akcie prodávat. Z tohoto pohledu by tedy neměl být velký tlak na pokles ceny akcií na trhu.

Opačně viděno, může být v budoucnu zájem velkých akcionářů prodat určitým stropem pro růst kurzu akcií, ale takový strop by se dal čekat až někde mezi 170 a 175 korunami.

IPO je tedy za námi a je třeba soustředit se na budoucnost. Investorské stránky společnosti jsou zatím v některých sekcích ještě prázdné, takže neznáme termíny zveřejňování dalších výsledků v průběhu tohoto roku. To budou totiž asi hlavní milníky tohoto roku důležité pro vývoj kurzu vedle zmíněných (dočasně odložených) prodejů akcií z rukou velkých akcionářů.

Jinak patrně nečekejme nějaké převratné zprávy, když společnost zatím ustoupila v letošním roce od další akvizice. Letos bychom měli počítat jen s organickým vývojem. Nezbývá tedy než společnosti popřát úspěšný růst na pražské burze, horké léto a mnoho žíznivých zákazníků.

Chcete se také stát spolumajitelem úspěšné firmy?

Odborníci v BHS Vám rádi představí výhodnou investici. BHS je úspěšným obchodníkem na trhu více než 20 let. Vyplňte kontaktní formulář a naši odborníci Vám pomohou výhodně investovat. 

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top