investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Philipu Morris ČR stoupl v pololetí zisk o 5,8 %

29.09.2022

Tržby bez spotřební daně a DPH vzrostly o 10,4 procenta na 9,8 miliardy Kč...

Společnosti Philip Morris ČR, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, stoupl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 5,8 procenta na 1,8 miliardy Kč. Tržby bez spotřební daně a DPH vzrostly o 10,4 procenta na 9,8 miliardy Kč. Navzdory pokračujícímu výskytu nemoci covid-19 i dopadu ruské invaze na Ukrajinu zůstaly obchodní výsledky stabilní, uvedla dnes firma na webových stránkách.

Objem domácího odbytu zahřívaných tabákových výrobků se v České republice a na Slovensku zvýšil o 0,2 miliardy na celkových 1,6 miliardy kusů. Celkový objem domácího odbytu vzrostl o 0,6 procenta na 5,5 miliardy.

Podle společnosti pokračuje růst prodeje tabákových náplní HEETS a zařízení IQOS, v nichž se na rozdíl od obvyklých cigaret tabák zahřívá. Úroveň škodlivých a potenciálně škodlivých látek je podle firmy v těchto produktech výrazně nižší. Celkový počet dospělých uživatelů IQOS v ČR a na Slovensku dosáhl k pololetí letošního roku přibližně 830.000, z nichž zhruba 570.000 přešlo na IQOS a přestalo kouřit klasické cigarety.

Současnou situaci s dodávkami energie se společnosti podle tiskové zprávy daří zvládat i díky tomu, že se v minulosti věnovala snižování energetické náročnosti výrobního závodu v Kutné Hoře. "Od roku 2010 se nám podařilo snížit spotřebu energií o více než 40 procent v přepočtu na vyrobený milion kusů cigaret. Hledání dalších rezerv a diverzifikaci zdrojů jsme navíc v prvním pololetí letošního roku ještě urychlili," uvedla předsedkyně představenstva a generální ředitelka Philip Morris ČR Andrea Gontkovičová.

Philip Morris ČR v Česku zaměstnává přes 1000 lidí. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top