investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Pegas dodal standardně dobré výsledky a potvrdil výhled

13.05.2017

Společnost Pegas Nonwovens oznámila hospodářské výsledky za 1. čtvrtletí. Tržby meziročně vzrostly o 1,2 %. V objemových jednotkách produkce mírně vzrostla.

Společnost Pegas Nonwovens oznámila hospodářské výsledky za 1. čtvrtletí. Tržby meziročně vzrostly o 1,2 %. V objemových jednotkách produkce mírně vzrostla. Zisk EBITDA poklesl o cca 3 %. Firma potvrdila předchozí výhled na rok 2017 pro zisk EBITDA v intervalu 43 až 50 mil EUR. Čistý zisk dosáhl za první čtvrtletí roku 2017 3,7 mil. EUR, meziročně několikanásobně více, zejména díky nerealizovaným kurzovým ziskům/ztrátám, které byly podpořeny nižšími úrokovými a daňovými náklady.

Projekt v Jižní Africe se vyvíjí slibně a dle plánu. Firma rezervovala výrobní technologii a o jejím finálním objednání Pegas rozhodne v červenci. Výstavba nového závodu by měla začít koncem letošního roku.

Pegas dodal standardně dobré a předvídatelné výsledky, to činí z akcie velmi stabilní a defenzivní dividendový titul, kterých je na trhu málo, byť rozhodně nepatří k nejlevnějším akciím. Slibně pokračuje rozvoj výrobní linky v Jižní Africe, která bude znamenat další růst výrobní kapacity a zisků do budoucna.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top