investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Německý antimonopolní úřad zkoumá vliv Microsoftu na hospodářskou soutěž

28.03.2023

Podle agentury Reuters může tento postup vést k vyšetřování obchodních praktik podniku a k zákazu těchto praktik...

Německý antimonopolní úřad zkoumá vliv americké softwarové společnosti Microsoft na hospodářskou soutěž. Podle agentury Reuters může tento postup vést k vyšetřování obchodních praktik podniku a k zákazu těchto praktik v případě, že se prokáže poškozování hospodářské soutěže.

"Úřad dnes zahájil řízení proti Microsoftu, aby zjistil, zda má firma mimořádný význam pro hospodářskou soutěž napříč trhy," píše se v tiskové zprávě úřadu. "Takové zjištění by nám umožnilo praktiky ohrožující hospodářskou soutěž včas zachytit a zakázat," prohlásil prezident úřadu Andreas Mundt.

Microsoft má podle Mundta díky svým produktům Windows a Office dlouhodobě velmi silnou pozici v oblasti operačních systémů a kancelářského softwaru. Mundt rovněž poukázal na rostoucí význam cloudových služeb Microsoftu a úspěch komunikační platformy Teams. "Navíc Microsoft působí také v dalších oblastech, včetně videoher," dodal.

Společnost Microsoft v reakci na oznámení úřadu uvedla, že jako velká technologická firma si uvědomuje svou zvýšenou zodpovědnost za zdravé konkurenční prostředí. "Budeme konstruktivně spolupracovat s úřadem, který se snaží porozumět naší roli na digitálních trzích," dodal americký podnik.

Německý antimonopolní úřad předloni získal větší pravomoci k regulaci velkých digitálních podniků, u kterých zjistí mimořádný význam pro hospodářskou soutěž napříč trhy. Mezi takové podniky úřad již dříve zařadil americký internetový obchod Amazon, americkou společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google, a rovněž americkou firmu Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp. Úřad zkoumá i pozici společnosti Apple.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top