investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nelamte hůl nad akciemi

25.10.2018

Při pohledu na to, co se děje na amerických akciových trzích, se nejednomu investoru, makléři či správci portfolií orosí čelo studeným potem...

Při pohledu na to, co se děje na amerických akciových trzích, se nejednomu investoru, makléři či správci portfolií orosí čelo studeným potem. Z hlediska technické analýzy situace nevypadá vůbec růžově. Pokud se podíváme na jeden z hlavních akciových indexů S&P 500, uvidíme, že od prvních říjnových dní ztratil zhruba 10 procent a skončil na hodnotě 2656,10 bodu.

Čtenář by mohl namítnout, že to už tady bylo na začátku roku a pak trhy šly na nová maxima. Ano, ale teď je situace mírně odlišná. Zmíněný index se totiž, narozdíl od zimní korekce, razantně dostal pod 200-denní klouzavý průměr a ani fundament nenasvědčuje tomu, že by se měla historie v nejbližší době opakovat a že se trhy dostanou na nová maxima i tentokrát. Celní válka, zvyšování sazeb, mrtví novináři na ambasádách. Těžko se hledá zpráva, která by situaci zklidnila.

 

V tak složité době je nejdůležitější nezmatkovat a pečlivě vybírat akcie, do kterých investovat. Lidé jsou zvláštní tvorové a i v dobách krizí si neodpustí některé ze svých hříchů. Za stabilnější firmy, které by nemusely být zasaženy možnou krizí, patří výrobci tabákových výrobků, alkoholu či provozovatelé kasin. Někteří z nich dokonce nabízí stabilní dividendový výnos.

 

I na malé pražské burze lze najít výrobce alkoholu i tabákových výrobků. Oba nabízejí dividendu a obě tyto firmy jsou po významné korekci. Jedná se o akcie Philip Morris ČR a Stock Spirits. Na trzích za oceánem je možností více. Známým výrobcem tabákových výrobků je například Altria Group nebo Philip Morris International. I tyto firmy vyplácejí pravidelně dividendu.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Naši makléři Vás rádi  seznámí s podrobnostmi o těchto firmách, a to včetně očekávaných zisků, výplaty dividend nebo s dalšími informacemi ohledně aktuální situace na trhu."

Jan Němeček, Senior Equity Trader BHS








Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top