investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Musk nařídil zaměstnancům návrat na pracoviště

02.06.2022

Musk napsal, že osobně zkontroluje všechny žádosti o výjimku...

Zakladatel a ředitel automobilky Tesla Elon Musk nařídil zaměstnancům firmy, kteří pracují z domova, aby se vrátili do kanceláří. Podle BBC to vyplývá z firemních e-mailů, které se dostaly na sociální sítě. Musk napsal, že osobně zkontroluje všechny žádosti o výjimku. Práce v kanceláři na plný úvazek je to, co společnost od zaměstnanců požaduje a osobní spolupráce byla pro úspěch Tesly podle něj zásadní.

Pokud se zaměstnancům nelíbí, že mají pracovat z kanceláře, "pak možná předstírají, že pracují někde jinde“, uvedl Musk na twitteru, když dostal otázku k tomuto nařízení. "Každý v Tesle musí strávit minimálně 40 hodin týdně v kanceláři," napsal v jednom z e-mailů. "Pokud se nedostavíte, budeme předpokládat, že jste odešli," dodal.

"Samozřejmě existují firmy, které to nevyžadují, ale kdy naposledy přišly se skvělým novým produktem? Už je to nějaká doba," uvedl Musk v jednom z uniklých e-mailů. "Tesla vytvořila a bude vytvářet a skutečně vyrábět ty nejzajímavější a nejsmysluplnější produkty ze všech firem na Zemi. A to se nestane, když se nebudeme opravdu snažit," dodal podnikatel.

Podniky v mnoha průmyslových odvětvích se potýkají s tím, zda i nadále povolovat práci na dálku, která se masově rozšířila za pandemie covidu-19. Některé sektory, jako je například bankovnictví, brzy signalizovaly, že očekávají návrat zaměstnanců do kanceláře. Jiné, často v technologickém průmyslu, chtějí umožnit práci na dálku na dobu neurčitou. Mnoho firem se rozhodlo pro kombinaci práce na dálku a v kanceláři.


Zdroj: ČTK

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top