investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Týden plný důležitých makroekonomických údajů

30.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trhy podceňují šance na recesi

30.04.2024
akcieekonomikausa

Coca-Cola v prvním čtvrtletí mírně zvýšila tržby i zisk

30.04.2024
akciecoca-colatržby

Ranní zpravodaj: Tento týden nebude patřit k těm klidnějším

29.04.2024
S&P500akciedow jonesekonomikausa

Meta upustí na hlavních evropských trzích od služby Facebook News

06.09.2023

Speciální záložka Facebook News zobrazuje zpravodajské články...

Americká internetová společnost Meta Platforms přestane ještě tento rok v Británii, Francii a Německu používat svou funkci Facebook News. Společnost o tom dnes informovala na svém blogu. Speciální záložka Facebook News zobrazuje zpravodajské články. Po zavedení změny v prosinci si uživatelé budou moci dál prohlížet odkazy na zpravodajské články a evropští vydavatelé zpráv budou mít přístup ke svým účtům a stránkám, uvedla Meta. Facebook však už nebude uzavírat nové dohody pro zpravodajský obsah pro platformu Facebook News. Vydavatelům zpravodajství v dotčených zemích nebude nabízet inovace produktů.

"Zprávy tvoří méně než tři procenta toho, co lidé globálně na svém profilu sledují, takže vyhledávání zpráv je pro naprostou většinu malou součástí zážitku ze sítě Facebooku," uvedla Meta.

Společnost se spolu se svým konkurentem Alphabetem, pod nějž spadá Google, dostává pod rostoucí tlak zákonodárců z celého světa, aby se s vydavateli zpráv dělila o vyšší procento svých tržeb z reklamy.

V reakci na nový zákon, podle kterého musí internetoví giganti platit vydavatelům zpráv, začala Meta v Kanadě blokovat zprávy na svých platformách Facebook a Instagram pro všechny uživatele. Austrálie zavedla podobný zákon v roce 2021.

Společnost Meta je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp. V EU kvůli nejistotě v oblasti regulace ochrany osobních údajů zatím nespustila svou novou síť Threads. Tou se firma snaží konkurovat síti X, dříve twitter, amerického miliardáře Elona Muska.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top