investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Meta spouští předplatné pro virtuální realitu

27.06.2023

Meta se tak snaží učinit tuto část svého podnikání ziskovou...

Majitel Facebooku spouští předplatné pro virtuální realitu. Americká společnost Meta se tak snaží učinit tuto část svého podnikání ziskovou, píše na svém webu BBC. Platící uživatelé získají přístup ke dvěma novým hrám měsíčně.

Za první tři měsíce roku zaznamenala mateřská společnost Facebooku a Instagramu ve své divizi virtuální reality (VR) ztrátu čtyři miliardy dolarů (přes 86 miliard Kč). Meta čelí konkurenci firem včetně technologického giganta Apple, který tento měsíc představil svůj vysoce očekávaný headset pro smíšenou realitu.

Meta v pondělí uvedla, že služba Meta Quest+ bude stát 7,99 dolaru měsíčně nebo 59,99 dolaru za roční předplatné. Je kompatibilní s jejími headsety Quest 2, Quest Pro a s nadcházejícím Quest 3.

Plány na digitální vesmír metaverse, kde lidé budou moct ve virtuálním prostředí hrát hry, pracovat a komunikovat, často právě pomocí VR headsetu, tedy sluchátek s mikrofonem pro virtuální realitu, představil výkonný ředitel Mety Mark Zuckerberg v roce 2021. "Doufám, že postupem času budeme vnímáni jako společnost metaverse a chci naši práci a naši identitu postavit na tom, k čemu směřujeme," řekl Zuckerberg.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top