investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Meta bude podléhat přísnější regulaci

05.05.2022

Německý antimonopolní úřad firmu totiž klasifikoval jako podnik s "mimořádným významem pro hospodářskou soutěž napříč trhy"...

Americká internetová společnost Meta, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, bude v Německu podléhat přísnějším regulačním pravidlům. Německý antimonopolní úřad firmu totiž klasifikoval jako podnik s "mimořádným významem pro hospodářskou soutěž napříč trhy". Úřad o tom dnes informoval v tiskové zprávě.

Antimonopolní úřad díky tomuto kroku bude moci na společnost Meta aplikovat nová pravidla zavedená v loňském roce. Umožňují mu rychlejší a účinnější postup proti praktikám velkých digitálních společností narušujícím hospodářskou soutěž.

"Digitální ekosystém vytvořený firmou Meta má obrovskou uživatelskou základnu a dělá z tohoto podniku klíčového hráče v oblasti sociálních médií," upozornil prezident úřadu Andreas Mundt.

Společnost Meta se podle úřadu proti rozhodnutí nehodlá odvolat. "Nesdílíme zdůvodnění, které k rozhodnutí úřadu vedlo. Nadále se však soustředíme na to, abychom svým uživatelům v Německu nabízeli co nejlepší služby v souladu se všemi zákony a předpisy," uvedla podle agentury DPA mluvčí podniku. Dodala, že firma hodlá s úřadem dál konstruktivně spolupracovat.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Přibližně 56 procent uživatelů Facebooku jsou muži. Nejvíce zastoupenou věkovou skupinou jsou lidé ve věku 25 až 35 let. Nejvíce uživatelů pak pochází z Indie.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top