investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

McDonald's zvyšuje poplatek za provoz nových franšízových poboček v USA

22.09.2023

Poplatek se podle serveru od ledna zvýší na pět procent ze současných čtyři procent...

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's poprvé za téměř 30 let zvyšuje poplatek za provoz nových franšízových poboček ve Spojených státech. S odkazem na interní sdělení o tom dnes informoval server televize CNBC. Poplatek se podle serveru od ledna zvýší na pět procent ze současných čtyři procent hrubých tržeb restaurace.

Na základě franšízových dohod funguje kolem 95 procent z přibližně 13.400 restaurací McDonald's v USA. "Ačkoli jsme vytvořili odvětví, v jehož čele stojíme, musíme nadále měnit definici úspěchu a vytvářet si podmínky pro dlouhodobý úspěch," uvedl ve zprávě pro provozovatele franšíz v USA prezident amerických aktivit podniku Joe Erlinger.

Společnost McDonald's v červenci oznámila, že ve druhém čtvrtletí zvýšila tržby o 14 procent na 6,5 miliardy dolarů (téměř 150 miliard Kč). Upozornila však, že ve druhé polovině roku počítá se zpomalením růstu tržeb vzhledem k tomu, že známky zpomalování inflace firmu nutí méně zdražovat.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top