investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Mateřská firma Googlu dál velmi slibně roste

30.01.2017

Mateřská firma Googlu, Alphabet, včera po uzavření amerických trhů reportovala hospodářské výsledky za poslední čtvrtletí roku 2016.

Mateřská firma Googlu, Alphabet, včera po uzavření amerických trhů reportovala hospodářské výsledky za poslední čtvrtletí roku 2016. Firma dál velmi slibně roste, překonala očekávání trhů v růstu tržeb, které se meziročně zvýšily o cca 22 %, resp. dokonce o 24 % bez vlivu posilování amerického dolaru. Společnost ale mírně zklamala ohledně růstu zisku na akcii, který meziročně rostl „pouze“ o 8,3 %. Nicméně, většina zklamání šla na vrub pouze menšímu snížení ztrát v segmentu nových projektů, kam firma reinvestuje část zisků s cílem vytvořit nové zdroje růstu do budoucna.

Vzhledem k tomu že společnost ve 4. čtvrtletí neprovedla žádné zpětné odkupy svých akcií ani neohlásila dividendu, lze předpokládat, že společnost se bude dál silně orientovat právě na budoucí růst. Orientace na růst v kombinaci s velkým objemem volných peněz skýtá možnost, že firma v dohledné době oznámí významnou akvizici či jinou formu investic. To by dále mohlo podpořit cenu akcie díky ještě vyššímu budoucímu růstu.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top