investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Kryptoburza Crypto.com sníží počet pracovních míst o 20 procent

16.01.2023

Odvětví kryptoměn se od loňského krachu společnosti FTX potýká s problémy...

Kryptoburza Crypto.com oznámila, že sníží svou pracovní sílu zhruba o 20 procent. Odvětví kryptoměn se od loňského krachu společnosti FTX potýká s problémy. Panují obavy ohledně rezerv a solventnosti firem z tohoto sektoru, připomněl zpravodajský server CNBC.

Před několika dny oznámily konkurenční burzy Coinbase a Huobi, že propustí zhruba pětinu zaměstnanců. Americká makléřská společnost Genesis, která obchoduje s digitálními aktivy, zrušila podle zdroje Reuters 30 procent pracovních pozic.

Společnost Crypto.com se sídlem v Singapuru redukuje počet svých zaměstnanců již podruhé za přibližně šest měsíců. V červenci k zeštíhlování pracovních míst přistoupila kvůli dopadu zvyšování úrokových sazeb.

Americké úřady případ kryptoměnové burzy FTX označily za jeden z největších podvodů americké historie. Šéf společnosti Sam Bankman-Fried podle nich tajně převáděl prostředky klientů FTX do své společnosti Alameda Research a používal je k nezveřejněným rizikovým investicím, okázalým nákupům nemovitostí a velkým politickým darům.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top