investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Jak investovat do dluhopisových fondů

05.06.2020

Možností, jak investovat do dluhopisových fondů, je hned několik.

  • Nejčastější formou jsou bankovní domy, které se také hodně specializují na státní či komunální dluhopisy a tím poskytují i nižší výnosy.
  • Další možností jsou nezávislí brokeři, tedy společnosti, které se živí investováním pomocí různých nástrojů, vč. dluhopisů.


Dluhopisových fondů je v současné době na trhu několik set, vždy je důležitá skladba každého fondu, na jaké odvětví se zaměřuje, jaký je poměr vnitrostátních a zahraničních dluhopisů a samozřejmě podíl státních dluhopisů, které nemají vysoké výnosy.


Co jako investor rozmyslete u investic do dluhopisových fondů

Jakmile si tedy investor vybere možnost, která mu vyhovuje nejvíce, následuje rozhodování o

  • investované částce,
  • investičním horizontu,
  • míře rizika
  • a s tím spojenou výší následného výnosu.


Pokud jste nováček v investování, může pro vás být investice do fondů poměrným rizikem, vzhledem k výkyvům, které v průběhu investice mohou nastat. Fondy také poskytují možnosti pravidelného či jednorázového investování. Při jednorázovém investování vložíte finanční prostředky a čekáte, jak se fond bude vyvíjet. Pokud zvolíte možnost pravidelné investice, do jisté míry tím snižujete riziko, protože si volíte, jakou částku budete měsíčně investovat. Při propadech tedy můžete investovat více, pokud věříte, že se fond bude opět zhodnocovat, a v tuto dobu nakupujete levněji. Naopak při vyšším zhodnocení fondů můžete investici zakonzervovat a nenakupovat, dokud nebude doba opět příznivější. Vše vždy záleží na nastavení daného fondu.


Nabídka BHS

Dluhopisový fond, který spravuje společnost BHS, v tomto ohledu nabízí možnost jednorázové investice po dobu minimálně 3−5 let, ideálně i více, to není omezeno. Fond spravuje skupina profesionálů se zkušenostmi s investičními fondy v ČR i v zahraničí a celý fond je pod dozorem ČNB, auditován KPMG a depozitován u ČSOB. Nejedná se tedy o nováčka na trhu, ale o fond s historií a několika dalšími významnými partnery. Orientuje se jak na velké hráče na trhu, tak i na investování do středních a malých podniků a díky tomu může nabídnout mnohem zajímavější zhodnocení. Závěrem − před zrealizováním investice je lepší udělat si čas, klid a prostor na důkladnou analýzu a kontaktovat odborníky z BHS, kteří rádi zodpovědí všechny vaše dotazy.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top