investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Internetový prodejce Amazon otevře v Itálii dvě logistická centra

18.01.2021

Americký internetový prodejce Amazon otevře na severu Itálie dvě logistická centra...

Americký internetový prodejce Amazon otevře na severu Itálie dvě logistická centra a investuje tam 230 milionů eur (přes šest miliard Kč). V distribuční centru ve městě Novara a v balícím středisku poblíž Modeny vytvoří firma v následujících třech letech úhrnem 1100 pracovních míst, uvedla dnes agentura Reuters.

"Amazon pokračuje v rozšiřování své logistické sítě. Chce tak uspokojit rostoucí poptávku klientů a rozšířit výběr a podporu malým a středním podnikům, které se rozhodly prodávat své produkty s logistickou podporou Amazonu," uvedla firma.


Největší internetový prodejce na světě v Itálii investoval už 5,8 miliardy eur. Na Apeninském poloostrově působí už deset let a zaměstnává tam 8500 lidí. V České republice Amazon provozuje distribuční centrum v Dobrovízi u Prahy. V Česku pro Amazon pracuje kolem 3000 lidí.


Zdroj: ČTK



"Amazon založil Jeff Bezos v Bellevue ve Washingtonu v červenci 1994. Společnost začala jako online tržiště pro knihy, ale rozšířila se o prodej dalších produktů. Amazon převýšil svou tržní kapitalizací společnost Walmart v roce 2015. Tím se stal nejhodnotnějším maloobchodním řetězcem ve Spojených státech."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top