investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Firma Evolv, která vyvíjí bezpečnostní systémy, vstupuje na burzu

08.03.2021

Americká společnost Evolv Technology, která vyvíjí systémy pro zajišťování...

Americká společnost Evolv Technology, která vyvíjí systémy pro zajišťování bezpečnosti na veřejných místech, vstoupí na akciovou burzu prostřednictvím spojení s jednou z firem specializovaných na akvizice, takzvaných SPAC. Transakce ohodnocuje sloučený podnik zhruba na 1,7 miliardy dolarů (38 miliard Kč), uvedla dnes agentura Reuters.

Společnost Evolv využívá umělou inteligenci a senzory k monitorování lidí na veřejných místech, jako jsou stadiony, nemocnice, obchody nebo školy, s cílem odvrátit bezpečnostní hrozby, například teroristické útoky. Nabízí technologie k detekci zbraní, ověření identity a odhalení zdravotních rizik. Mezi investory podniku patří mimo jiné spoluzakladatel softwarové společnosti Microsoft Bill Gates.


Firma Evolv uvedla, že se dohodla na spojení se společností NewHold Investment. Stane se tak veřejně obchodovaným podnikem, s jehož akciemi se po dokončení transakce v letošním druhém čtvrtletí začne obchodovat na trhu Nasdaq.


SPAC, z anglických slov Special Purpose Acquisition Companies, je prázdná firma založená jen pro účely akvizice. Vydá nejprve akcie v rámci primární veřejné nabídky (IPO), vstoupí na burzu a pak hledá vhodný cíl k převzetí. Investoři, kteří si akcie SPAC koupí, nevědí, jaký podnik firma nakonec převezme.


Zdroj: ČTK



"Na trhu si můžeme všimnout rostoucího zájmu o investování do SPAC. V roce 2020 proběhlo 248 SPAC IPO, v rámci kterých se vybralo 83,3 miliardy dolarů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top