investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Firma Bezvavlasy v 1. čtvrtletí meziročně zvýšila tržby

18.04.2023

Provozní zisk EBITDA firmě stoupl o 29 procent na přibližně 11 milionů korun...

Prodejce vlasové kosmetiky a doplňků Bezvavlasy v letošním prvním čtvrtletí meziročně zv‎‎ýšil tržby o 52 procent na asi 180 milionů korun. Provozní zisk EBITDA firmě stoupl o 29 procent na přibližně 11 milionů korun. Loni tržby společnosti Bezvavlasy proti roku 2021 vzrostly o 14 procent na zhruba 512 milionů korun a provozní zisk činil 34,1 milionu korun. EBITDA marže, tedy poměr provozního zisku k celkovým tržbám, v uplynulém roce byl 6,7 procenta. Vyplývá to z tiskové zpr‎ávy, kterou má ČTK k dispozici.

Na českém e-shopu firma v letošním prvním čtvrtletí vyřídila asi 53.000 objednávek, meziročně to byl nárůst o 29 procent. Celkově se Česko na on-line tržb‎ách podílelo 74 procenty, trhy v Maďarsku a na Slovensku 26 procenty, stojí ve zpr‎ávě.

Letos firma plánuje dosáhnout meziročního nárůstu tržeb o 37 procent na 700 až 732 milionů korun a provozního zisku o 53 procent na 52 až 66 milionů korun. Tento rok také otevře nové distribuční centrum v Boru u Tachova, vyplývá ze zprávy. Do pěti let by společnost Bezvavlasy chtěla fungovat na více než deseti evropsk‎‎ých trzích a pokořit hranici tržeb tří miliard korun.

Firma v únoru představila novou značku Bezvado, pod jejím názvem letos začne působit v Maďarsku, Chorvatsku a Rumunsku. V roce 2024 by se měla rozšířit na další čtyři trhy. V Česku a na Slovensku bude zachována značka Bezvavlasy, informovala firma. Od 1. září minulého roku jsou její akcie Bezva.pr obchodovatelné na trhu Start pražské burzy a na burze RM-Systém, uvedla dále.

Mezi další prodejce vlasové kosmetiky v Česku patří Mameradivlasy.cz nebo Pro-vlasy.cz. Šampony, kondicionéry a jiné zboží nabízí také e-shop Notino.cz.

Většina kadeřnictví a kosmetických služeb od 1. ledna nabízí v průměru o desetinu vyšší ceny než loni, uvedla již dříve Asociace kosmetických a kadeřnických oborů ČR. Na službách se podle ní klienti snaží ušetřit, a to nejčastěji tak, že prodlužují intervaly mezi jednotlivými návštěvami. V salonech také méně utrácí za vlasové a kosmetické produkty pro domácí použití, vyplynulo z průzkumu asociace.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top