investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Erste Group do září zvýšil zisk o 13,5 procenta

05.11.2022

Čisté výnosy z úroků banka zvýšila o 19,5 procenta na téměř 4,4 miliardy eur...

Rakouská bankovní skupina Erste Group Bank, která vlastní Českou spořitelnu, zvýšila v prvních třech čtvrtletích letošního roku čistý zisk meziročně o 13,5 procenta na 1,65 miliardy eur (zhruba 40 miliard Kč). Firma, která je klíčovým hráčem na bankovním trhu střední a východní Evropy, to uvedla v dnešní výsledkové zprávě.

Čisté výnosy z úroků banka zvýšila o 19,5 procenta na téměř 4,4 miliardy eur. Za jejich růstem stálo zvyšování úrokových sazeb mimo eurozónu, zejména v České republice, Maďarsku a Rumunsku, i výrazný růst objemu úvěrů na všech trzích, kde banka působí.

"V příštím roce budou celkové podmínky v našem regionu i celém světě náročné. Přesto existují slibné známky toho, že se naše trhy budou vyvíjet lépe než západní Evropa, v neposlední řadě díky vysoké zaměstnanosti a dobrému stavu veřejných financí," uvedl šéf podniku Willi Cernko.

Banka předpokládá, že souhrnný růst hrubého domácího produktu (HDP) v zemích, kde působí, v příštím roce dosáhne 1,2 procenta, zatímco v eurozóně jej odhaduje pouze na 0,3 procenta. Předpověděla také, že nezaměstnanost na jejích trzích v příštím roce zůstane na nízké úrovni a že inflace zpomalí.

Česká spořitelna dnes oznámila, že za první tři čtvrtletí letošního roku zvýšila čistý zisk meziročně téměř o 40 procent na 15 miliard korun. Česká spořitelna je největší banka v České republice podle počtu klientů.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top