investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Důležité zasedání Evropské centrální banky

03.06.2019

Obchodní válka mezi Spojenými státy a Čínou, pokles poptávky v automobilovém sektoru, brexit, geopolitická nejistota...

Obchodní válka mezi Spojenými státy a Čínou, pokles poptávky v automobilovém sektoru, brexit, geopolitická nejistota ve světě, obavy o italský rozpočet – to vše se odráží na celosvětové aktivitě ve zpracovatelském sektoru. 

Situace se začíná vyhrocovat. V pátek po závěru obchodování Čína ohlásila pokles indexu PMI ve zpracovatelském sektoru. Dnes ohlásilo Německo, že tamní index PMI ve zpracovatelském sektoru poklesl na nejnižší úroveň od roku 2012. Aktivita ve zpracovatelském sektoru eurozóny poklesla v květnu čtvrtý měsíc v řadě a nachází se nejníže za šest let.


Ve čtvrtek zveřejní Evropská centrální banka (ECB) závěry svého zasedání. Výše uvedené údaje určitě budou centrální bankéři probírat a lze očekávat, že ovlivní jejich budoucí kroky. Dočkáme se od ECB nějaké konkrétní akce? Představí ECB konkrétní detaily programu TLTRO 3, tedy nového kola víceletých zvýhodněných úvěrů pro bankovní sektor? 


Další informace, na které budou investoři ve čtvrtek čekat, se týkají projekcí ekonomického růstu v eurozóně na letošní i příští rok. Tyto informace ukážou, jaké obavy mají centrální bankéři z budoucího ekonomického vývoje či jaká jsou jejich inflační očekávání.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Před zasedáním ECB panuje na trhu mnoho otázek. Jak zareaguje Evropská centrální banka na uvadající ekonomický růst či oslabující inflační tlaky? Může ECB přistoupit na další snížení úrokových sazeb? Jistě lze říci pouze to, že v současném prostředí evropské banky trpí podobně jako trh s dluhopisy. Čtvrtek bude dnem, který může na řadu otázek přinést odpovědi."

Kamil Bednář, Senior Equity Trader BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top