investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Coca-Cola potěšila investory dobrými výsledky

14.02.2023

Díky navýšení cen nápojů si Coca-Cola udržela zisky a kladný růst v tržbách...

„Díky navýšení cen nápojů si Coca-Cola udržela zisky a kladný růst v tržbách,“ říká analytik BHS Timur Barotov.

Společnost Coca-Cola podle právě zveřejněných kvartálních výsledků překonala očekávané tržby a dosáhla na předpokládaný zisk. V příštím roce společnost předpokládá 3-5% růst v tržbách a 4-5% zvýšení v zisku na akcii. Tržby za poslední kvartál 10,13 miliard dolarů, oproti očekávaným 10,02 miliard. Zisk na akcii na 45 centech na akcii v souladu s prognózami. Čistý zisk společnosti na 2,03 miliardách dolarů, což je meziročně o něco méně.

Tak jako mnoha jiným společnostem se Coca-Cole zatím daří udržovat tržby ve zdravém růstu zvyšováním cen prodávaných nápojů. V důsledku toho společnost zaznamenala nižší poptávku po produktech, jako příklad uvádí Simply Orange Juice a Fairlife Milk. Kromě dražších komodit společnost trpí taky zákazem vývozu produktů do Ruska. Geograficky se nápoje dařilo lépe prodávat ve Spojených státech, kde se objem prodeje takřka nezměnil. Stejné se nedá říct o Evropě, Středním Východě a Africe, kde objem klesl o 5 %. Generální ředitel Coca-Coly James Quincey to popsal jak změnu v chování spotřebitelů v reakci na rostoucí inflaci. Naopak se dařilo nápoji Coca-Cola zero, jejíž prodeje vzrostly o 9 % a kávovému byznysu, kterému vzrostly prodeje o 11 % s expanzí dceřiné společnosti Costa Coffee. Nejhůře se z produktové řady Coca-Coly dařilo ovocným šťávám, mléčným nápojům a rostlinným nápojům. Společnost uvedla, že zákaz dovozů do Ruské Federace zatížil tyto segmenty. Prognóza na příští rok jsou střední jednotky procent růst v ziscích a tržbách. V předobchodní fázi se akcie společnosti obchodují o 0,8 % výše. 

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top