investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čínská společnost Tencent Music uvede akcie na burzu v Hongkongu

15.09.2022

Půjde o sekundární nabídku akcií, informovala dnes agentura Reuters. V současné době se akcie firmy obchodují na burze v New Yorku...

Čínská společnost Tencent Music Entertainment Group uvede příští týden své akcie na burzu v Hongkongu. Půjde o sekundární nabídku akcií, informovala dnes agentura Reuters. V současné době se akcie firmy obchodují na burze v New Yorku, kvůli diplomatickému napětí mezi oběma zeměmi ale hrozí, že akcie budou muset burzu opustit.

Tencent uvedl, že New York zůstane pro akcie firmy primárním trhem. Akcie na burzách v New Yorku a Hongkongu budou totožné a plně zastupitelné.

Tencent Music se stal zatím poslední čínskou firmou s akciemi ve Spojených státech, které se rozhodly uvést akcie i na burzu v Hongkongu. Snaží se tak vyvážit riziko, že americké regulační orgány jejich akcie z burz v USA vyřadí kvůli sporu o přístup k auditu, který spolu vedou Peking s Washingtonem.

Spojené státy a Čína mezitím uzavřely dohodu, která deset let trvající spor o audit ukončí. Američtí představitelé by měli zanedlouho přijet do Hongkongu a začít zkoumat skutečný stav čínských firem, které své akcie umístily na burzách v USA.

Zatímco některé čínské firmy s akciemi ve Spojených státech se rozhodly v Hongkongu získat nový kapitál, jiné jdou na burzu v Hongkongu, aniž tam plánují získat další peníze nebo vydat další akcie.

Tencent Music v srpnu oznámil, že tržby z předplatného za prodej hudby ve druhém čtvrtletí vzrostly o 18 procent.

Kvůli negativní náladě kolem čínských technologických firem v souvislosti s přísnější regulací akcie Tencentu od začátku letošního roku oslabily zhruba o 30 procent, čímž tržní hodnota firmy klesla na 8,1 miliardy dolarů (zhruba 198 miliard Kč). Na začátku loňského roku byla asi pětkrát vyšší.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top