investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Čína odmítla, že by zakazovala nákup a používání zahraničních značek telefonů

13.09.2023

O restrikcích psal minulý týden americký deník The Wall Street Journal (WSJ)...

Čína nevydala zákaz nákupu a používání zahraničních značek telefonů, uvedlo dnes čínské ministerstvo zahraničí. Reagovalo tím na zprávy v médiích, podle nichž některé vládní úřady a firmy nařídily zaměstnancům, aby přestali v práci používat telefony iPhone od společnosti Apple. Tato americká technologická společnost je z hlediska tržeb a výroby na Číně do značné míry závislá.

"Čína nevydala žádné zákony, nařízení ani normativní dokumenty, které by zakazovaly nákup a používání telefonů zahraničních značek, jako je například Apple," uvedla mluvčí čínského ministerstva zahraničí Mao Ning.

"V poslední době jsme v médiích zaznamenali velké množství bezpečnostních incidentů souvisejících s telefony Apple. Čínská vláda přikládá informační a kybernetické bezpečnosti velký význam a k domácím i zahraničním společnostem přistupuje jako k sobě rovným," dodala.

O restrikcích psal minulý týden americký deník The Wall Street Journal (WSJ). Uvedl, že Peking zakázal vládním úředníkům používat iPhone v práci a nosit si tento chytrý telefon do kanceláře. Média následně informovala o rozšíření zákazu i na instituce zaštítěné vládou a státní společnosti. Akcie Applu po těchto zprávách minulý týden citelně oslabily. Tržní hodnota firmy se za dva dny snížila o více než 200 miliard dolarů (4,6 bilionu Kč).

Čína čím dál více zdůrazňuje používání místních technologických produktů. Technologie se staly pro Peking a Washington, mezi nimiž sílí napětí, hlavním tématem národní bezpečnosti.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top