investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Boeing se potýká s další vadou stroje 787 Dreamliner

14.10.2021

Americký výrobce letadel Boeing se potýká s další vadou letounu 787 Dreamliner...

Americký výrobce letadel Boeing se potýká s další vadou letounu 787 Dreamliner. Týká se některých součástek z titanu, které jsou slabší, než by měly být. S odvoláním na informované zdroje to dnes napsal server listu The Wall Street Journal (WSJ). Defekt se týká letadel vyrobených v uplynulých třech letech. Boeing na dotaz agentury Reuters o komentář zatím nereagoval.

Dodávky letounů 787 Dreamliner jsou téměř zcela pozastaveny už téměř rok. Poprvé byly přerušeny, když americký Federální úřad pro letectví (FAA) začal důkladněji prověřovat výrobní vady těchto strojů. Minulý měsíc list WSJ informoval, že dodávky těchto letadel zůstanou zastaveny nejméně do konce října.

 

Přerušení dodávek odstřihlo Boeing od důležitého zdroje hotovosti a zkomplikovalo plány jeho zákazníků. S postupem času bude mít čím dále více zákazníků na základě smluvních podmínek možnost využít prodlevy v dodávkách ke zrušení či úpravě kontraktů.

 

Boeing se v posledních letech potýká s různými problémy, mezi které patří například dřívější odstávka letadel 737 MAX po dvou tragických nehodách, či negativní dopad koronavirové krize na poptávku po letecké dopravě. Tradičním konkurentem Boeingu je evropský výrobce letecké techniky Airbus.

Zdroj: ČTK


Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Společnost Boeing je jedním ze dvou největších výrobců letecké techniky na světě a největším americkým exportérem.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top