investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Banka Goldman Sachs hodlá propustit zhruba 3200 zaměstnanců

09.01.2023

Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací...

Americká investiční banka Goldman Sachs hodlá propustit zhruba 3200 zaměstnanců. Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Goldman Sachs na konci září zaměstnávala přes 49.000 lidí.

Také podle zdroje agentury Reuters se předpokládá, že banka zruší přes 3000 pracovních míst. Tento zdroj nicméně upozornil, že o konečném rozsahu propouštění firma ještě nerozhodla.

Společnost Goldman Sachs údajně zahájí propouštění již tento týden. Zdroje agentury Reuters uvedly, že propouštění by se mělo soustředit zejména na divizi investičního bankovnictví. Banka se k informacím o snižování počtu zaměstnanců podle agentur odmítla vyjádřit.

Společnost Goldman Sachs se nyní potýká s útlumem v různých oblastech svého podnikání, vysokými náklady na expanzi v oblasti drobného bankovnictví a s nejistými vyhlídkami pro finanční trhy a ekonomiku.

Firma v říjnu oznámila, že její zisk ve třetím čtvrtletí zisk klesl na 2,96 miliardy dolarů (zhruba 66 miliard Kč) z 5,28 miliardy dolarů před rokem. Výsledky za čtvrté čtvrtletí by měla zveřejnit příští týden.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top