investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024

Dnes o tom s odvoláním na zdroje píše agentura Bloomberg...

Americká technologická společnost Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence (AI) Gemini od společnosti Google do svého iPhonu. Dnes o tom s odvoláním na zdroje píše agentura Bloomberg. Apple podle nich zvažoval i použít model od firmy OpenAI, kterou podporuje softwarová společnost Microsoft.

Apple a Google podle Bloombergu aktivně jednají o tom, že by výrobce iPhonu získal licenci Gemini pro některé nové funkce, které budou v letošním roce součástí softwaru telefonu. Apple chystá nové funkce v rámci připravovaného systému iOS 18 pro iPhone založené na vlastních modelech umělé inteligence, ale hledá partnera pro generativní funkce umělé inteligence, včetně funkcí pro vytváření obrázků a psaní esejí na základě jednoduchých podnětů, píše agentura.

Podle Bloombergu není pravděpodobné, že by dohoda byla oznámena do června. V tomto měsíci Apple plánuje uspořádat svou každoroční konferenci pro vývojáře Worldwide Developers Conference.

Apple zavádí AI do svých výrobků pomaleji než konkurenti Microsoft a Google, připomíná agentura Reuters. Generální ředitel Applu Tim Cook v únoru řekl, že firma letos plánuje zveřejnit více informací o svých plánech na využití generativní AI. Dodal, že Apple do této oblasti "významně investuje".


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top