investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple v Číně zlevnil celou řadu svých produktů

15.01.2024

Firma, která v zemi čelí narůstající konkurenci, o tom informovala...

Americká technologická společnost Apple zlevnila v Číně celou řadu svých produktů, včetně nejnovějších iPhonů. Firma, která v zemi čelí narůstající konkurenci, o tom informovala na svém webu. Obavy z toho, že by Apple mohl mít problémy s prodejem iPhonů v Číně, se podle některých analytiků negativně odráží na ceně akcií společnosti.

Apple nabízí v období od 18. do 21. ledna slevu 500 jüanů (téměř 1600 Kč) na svou řadu iPhone 15, včetně nejdražšího modelu iPhone 15 Pro Max. Telefony iPhone jsou dlouhodobě hlavním pilířem tržeb společnosti. Apple považuje Čínu za svůj největší zahraniční trh a celosvětovou výrobní základnu.

Slevy jsou k dispozici také na některé modely počítačů Mac a iPad. Nabídky přicházejí před lunárním novým rokem, který připadá na polovinu února. Zatímco prodejci třetích stran v Číně iPhone někdy v období svátků zlevňují, sám Apple tak prostřednictvím svého prodejního kanálu činí jen velmi zřídka, upozorňuje server CNBC.

Analytici společnosti Jefferies ve své zprávě ze 7. ledna odhadli, že Apple zaznamenal v prvním týdnu tohoto měsíce meziroční pokles prodeje iPhonů o 30 procent. Loni se podle nich prodej iPhonů v Číně snížil o tři procenta, zčásti kvůli sílící konkurenci domácích výrobců, jako jsou firmy Xiaomi a Huawei. Posledně jmenovaná společnost loni uvedla na trh smartphone, který obsahoval špičkový čip, a to navzdory americkým sankcím.

Restrikce ze strany Washingtonu měly zabránit tomu, že se čínský technologický gigant Huawei dostane ke špičkovým technologiím. Čínská státní média označila nový čip od této firmy za technologický průlom. Společnost Huawei díky tomuto přístroji zvýšila prodej a po útlumu v důsledku sankcí si zajistila návrat na čínský trh s chytrými telefony.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top