investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Apple investuje další miliardu eur do vývojového centra v Mnichově

02.03.2023

Výsledky vývoje v mnichovském centru mají Applu pomoci osamostatnit se...

Americká společnost Apple investuje v příštích šesti letech do svého evropského centra pro design čipů v Mnichově další jednu miliardu eur (23,4 miliardy Kč). Do centra v Mnichově, které je nyní jejím největším vývojovým centrem v Evropě, tak firma od roku 2021 celkem slíbila investovat dvě miliardy eur. Apple to dnes oznámil v tiskové zprávě.

Výsledky vývoje v mnichovském centru mají Applu pomoci osamostatnit se od dodavatele čipů Qualcomm. Výrobce iPhonů nyní od Qualcommu nakupuje čipy pro mobilní telefony páté generace.

Generální ředitel Applu Tim Cook uvedl, že inženýrské týmy v Mnichově patří ke světové inovační špičce a pomáhají vyvíjet nové technologie, které jsou základem produktů Applu. V rámci investice Apple v Mnichově plánuje nové sídlo a další prostory pro výzkum a vývoj na dvou nových adresách v blízkosti nového sídla.

Apple otevřel pobočku v Německu v roce 1981 s deseti zaměstnanci, v současnosti jich má více než 4500. Za posledních pět let se firma v Německu rozrostla o více než 80 procent a za poslední tři roky přijala přes 1600 zaměstnanců.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top