investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Amazon je za první čtvrtletí zpět v zisku

28.04.2023

Ke zlepšení přispěla vysoká poptávka po nakupování přes internet...

Americký internetový obchod Amazon v prvním čtvrtletí vykázal zisk 3,17 miliardy dolarů (74,5 miliardy Kč), zatímco o rok dříve měl ztrátu 3,84 miliardy dolarů. Ke zlepšení přispěla vysoká poptávka po nakupování přes internet a po cloudových službách. Firma o tom ve čtvrtek informovala ve výsledkové zprávě.

Největší světový internetový prodejce v období od ledna do března zvýšil tržby o devět procent na 127,4 miliardy dolarů, čímž překonal odhady trhu. Na druhé čtvrtletí firma očekává tržby 127 až 133 miliard dolarů.

Generální ředitel Andy Jassy se kvůli obavám ohledně ekonomického výhledu zaměřil na omezení výdajů v řadě divizí Amazonu. V březnu uvedl, že firma zruší další pracovní místa, tehdy to bylo z dlouhodobě ziskových divizí cloudových a reklamních služeb. Počet propuštěných zaměstnanců společnosti se od loňského listopadu zvýšil na 27.000, což znamená devět procent z celkového počtu zhruba 300.000 pracovníků.

Tento týden firma informovala, že stáhne svou řadu zařízení Halo, které monitorují zdravotní stav. Těm, kteří si je nedávno pořídili, slíbila vrácení peněz.

Vzhledem k tomu, že vysoká inflace snížila maloobchodní poptávku v Evropě, hledá největší internetový prodejce na světě nové zdroje příjmů. Příkladem jsou vyšší poplatky za doručování potravin pro členy věrnostního programu Prime v USA.

Akcie firmy si po zveřejnění výsledků hospodaření ve čtvrtek připsaly až devět procent.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top