investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Akcie Digital World prudce zpevnily

23.02.2022

Reagovaly tak na spuštění aplikace Truth Social v obchodě App Store...

Akcie společnosti Digital World Acquisition, která stojí za projektem nové sociální sítě bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, zpevnily téměř o 30 procent. Reagovaly tak na spuštění aplikace v obchodě App Store společnosti Apple, která umožňuje do sociální sítě nazvané Truth Social se zaregistrovat. Krátce po zahájení obchodování na trhu Nasdaq ale cenový růst zmírnil asi na polovinu.

Aplikace Truth Social byla zprovozněna v neděli a potenciálně by mohla Trumpovi umožnit návrat na sociální sítě. Bývalý prezident se dříve hodně angažoval na sítích Twitter, Facebook a Google, provozovatelé všech tří sítí mu ale zablokovali účty po loňském vpádu Trumpových stoupenců do budovy Kapitolu, kde jednají američtí zákonodárci.


Zájem o aplikaci Truth Social je za první tři dny značný. Agentura Reuters uvedla, že v obchodě App Store je tato aplikace k dnešku na prvním místě z hlediska počtu stažení.


Akcie Digital World se ještě před začátkem obchodování prodávaly za více než 106 dolarů a vykazovaly tak zhruba o 26 procent. Pohybovaly se tak blízko maxima od loňského října, kdy společnost Digital World oznámila, že se spojí s Trumpovou firmou Trump Media & Technology Group (TMTG). Právě ta stojí za novou sociální sítí.


Po začátku obchodování akcie Digital World zmírnily růst asi na 16 procent. Vzhůru zamířily také akcie dalších firem, které jsou nějak spjaty s Trumpem. Například Phunware, což je firma, kterou si Trump v roce 2020 najal pro kampaň za znovuzvolení prezidentem, přidávala skoro 18 procent. Akcie CF Acquisition VI, která uvede na burzu videoplatformu Rumble, pak vykazovaly více než pětiprocentní růst.


Akcie Digital World patřily ještě před zahájením dnešního obchodování k nejaktivnějším. K růstu jim pomohl i zájem drobných investorů z webu Stocktwits.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Truth Social nebudí jen nadšení, ale stává se i terčem kritiky. Například Wall Street Journal upozornil, že Donald Trump během svého působení ve funkci prezidenta řekl 30 573 lživých nebo zavádějících výroků. To vychází zhruba na 21 nepravd každý den v úřadě. Otázkou tedy je, jak bude vypadat sociální síť, kde Donald Trump obsadí hlavní roli.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top