investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

10 procent nejbohatších lidí vlastní 82 procent světového bohatství

21.10.2019

Podle studie švýcarské banky Credit Suisse...

Podle studie švýcarské banky Credit Suisse vlastní deset procent nejbohatších lidí 82 procent světového bohatství. Přitom nejbohatší procento lidské populace vlastní 45 procent světového bohatství. Z toho je evidentní, že na světě existují obrovské majetkové rozdíly. Ty jsou patrné mezi různými regiony světa i v rámci jednotlivých států.

Studie uvádí, že za poslední rok vzrostlo globální bohatství o 2,6 procenta na 360,6 bilionu dolarů. To představuje bohatství o velikosti 70 850 dolarů na každého dospělého člověka. Hypoteticky lze říci, že každý dospělý Čech s bohatstvím větším než 1 630 000 korun má vůči zbytku světa nadproporcionálně vysoké množství majetku.



 

Nejvíce světového bohatství o velikosti 114,6 bilionu dolarů je v Severní Americe. Evropa je s velkým odstupem až na druhém místě s bohatstvím 90,8 bilionu dolarů. Samotná Čína dosahuje bohatství o velikosti 63,8 bilionu dolarů, což je výrazně více než Indie s bohatstvím 12,6 bilionu dolarů.

 

Na světě žije celkem 46,8 milionu dolarových milionářů. Jejich počet za poslední rok narostl o 1,1 milionu lidí. Přibližně 18,6 milionu jich pochází ze Spojených států. Druhým nejvyšším počtem dolarových milionářů se může pochlubit Čína. Následují Japonsko, Spojené království a Německo. V deseti procentech nejbohatších lidí je poprvé více Číňanů než Američanů.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"V Evropě roste velikost bohatství nejpomaleji ze všech regionů na světě. Oproti Severní Americe a Číně dosahujeme v Evropě přibližně třikrát nižšího tempa růstu bohatství."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top