investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Zlato v době koronavirové

20.03.2020

Na historických datech lze doložit, že mezi cenami akcií a zlata...

Na historických datech lze doložit, že mezi cenami akcií a zlata existuje záporná korelace. Jinými slovy lze říct, že když akcie klesají, zlato většinou roste. V souvislosti s pandemií koronaviru jsme však byli svědky jiného příběhu. Ceny akcí prudce klesaly a cena zlata klesala také. Propady na zlatě byly výrazně mírnější, ale přesto znatelné.

Jak investovat do zlata   Ukládání do zlata   Investiční zlato

Zlato je velice likvidním aktivem a bez problémů ho lze směňovat. V době razantního poklesu na trzích investoři potřebovali peníze, aby mohli vypořádat ztrátové pozice a udržet klíčové finanční toky. Z tohoto důvodu začali prodávat zlato, čímž snížili jeho cenu. Vzniklou situaci lze pojmenovat známým souslovím "cash is king", které nám říká, že v některých případech je nejvýhodnější směnit všechna aktiva na peníze.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

V minulém týdnu se zlato běžně obchodovalo nad úrovní 1 650 dolarů za troyskou unci. V tomto týdnu kleslo pod 1 500 dolarů za troyskou unci. V dlouhodobějším hledisku by cena zlata mohla opět vzrůst, protože centrální banky po celém světě uvolňují měnovou politiku. Peníze budou ztrácet na své hodnotě, což může podpořit růst ceny zlata.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"V průběhu pandemie koronaviru jsme byli svědky poklesu hodnoty akcií o desítky procent. Zlato se ukázalo jako výrazně stabilnější aktivum, přesto jeho hodnota klesla."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top