investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Zisk McDonald's ve čtvrtletí stoupl o 17 %

30.10.2023

Výsledky překonaly očekávání analytiků díky novým položkám v menu...

Americkému řetězci restaurací s rychlým občerstvením McDonald's vzrostl ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 17 procent na 2,3 miliardy USD (53,5 miliardy Kč). Výsledky překonaly očekávání analytiků díky novým položkám v menu a výhodným akcím. Vyplývá to z dnešního prohlášení společnosti.

Zisk na akcii činil 3,17 dolaru, analytici očekávali zisk jen tři centy na akcii. Tržby stouply o 14 procent na 6,69 miliardy USD, zatímco analytici odhadovali tržby jen na 6,56 miliardy USD. Globální tržby v provozovnách otevřených nejméně rok se zvýšily o 8,8 procenta. Z toho v USA stouply o 8,2 procenta.

McDonald's zvýšil v ceny některých produktů. Současně se ale snažil přilákat zákazníky propagačními akcemi, jako cheesburger za 50 centů, či srpnové slevy v Británii na Big Mac nebo Chicken McNuggets o 60 procent.

Po zvýšení cen v celém odvětví v loňském roce se společnosti podařilo udržet pokrmy z nabídky relativně cenově dostupnější. Firma v červenci uvedla, že zákazníci s ročním příjmem do 45.000 USD (jeden milion Kč) utrácejí za každou objednávku méně. Současně ale zaznamenala více zákazníků s vyššími příjmy, kteří místo aby utráceli v restauracích s posezením raději chodí do hamburgerového řetězce.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top