investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple bude brzy vyrábět čipy M4

12.04.2024
appletechnologievýroba

JPMorgan ve čtvrtletí zvýšila zisk

12.04.2024
akciebankatržbyusa

Zákazníci odchází z obchodních center na internet

08.10.2021

Podle srpnových dat očištěných o kalendářní vlivy došlo k meziročnímu zvýšení maloobchodních tržeb o...

Podle srpnových dat očištěných o kalendářní vlivy došlo k meziročnímu zvýšení maloobchodních tržeb o 4,1 procenta. Výrazný nárůst tržeb o 8,9 procenta byl zaznamenán u nepotravinářského zboží. U pohonných hmot se tržby zvýšily jen o 1,9 procenta a u potravin dokonce klesly o 1,2 procenta.

Z analýzy tržeb obchodníků je zřejmé, že se zákazníci budou postupně přesouvat z obchodních center na internet. Tento trend byl umocněn pandemií koronaviru, v rámci které se spotřebitelé naučili nakupovat v podstatě všechny druhy zboží a služeb přes online obchody. To se týká i seniorů, kteří jsou však stále k internetu skeptičtější než mladší generace.

 

Podcast - BHS Insights

08.10.2021 - Zákazníci odchází z obchodních center na internet

Délka: 00:00:00


00:00:00


V srpnu internetové obchody vykázaly meziroční růst tržeb o 20,6 procenta. Dále se dařilo obchodníkům, kteří se orientují na prodej počítačových a komunikačních zařízení, výrobků pro domácnost, farmaceutického zboží a kosmetických přípravků. Kvůli nedostatku čipů se však nedaří dokončovat nové automobily, což se negativně odráží v prodejích. Tržby za prodej a opravy motorových vozidel meziročně klesly o 3,6 procenta.



Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top