investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Týden plný důležitých makroekonomických údajů

30.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trhy podceňují šance na recesi

30.04.2024
akcieekonomikausa

Coca-Cola v prvním čtvrtletí mírně zvýšila tržby i zisk

30.04.2024
akciecoca-colatržby

Ranní zpravodaj: Tento týden nebude patřit k těm klidnějším

29.04.2024
S&P500akciedow jonesekonomikausa

Walmart zvýšil provozní zisk o 6,7 %

17.08.2023

Firma dnes uvedla, že zvedla celoroční výhled...

Americká společnost Walmart, která je největším maloobchodním řetězcem na světě, zvýšila ve druhém čtvrtletí provozní zisk o 6,7 procenta na 7,32 miliardy dolarů (162 miliard Kč). Tržby překonaly odhady. Firma dnes uvedla, že zvedla celoroční výhled.

Walmart těží ze své nabídky nižších cen prakticky všeho - od zboží podléhajícího zkáze až po oblečení - která je atraktivní pro Američany postižené inflací. Tržby v amerických obchodech Walmartu otevřených alespoň rok vzrostly za tři měsíce do konce července bez započtení pohonných hmot o 6,4 procenta. Analytici v anketě společnosti Refinitiv odhadovali, že tržby stoupnou jen o 4,4 procenta.

"Potraviny jsou silnou stránkou, ale jsme také povzbuzeni našimi výsledky v oblasti běžného zboží oproti našim očekáváním na začátku čtvrtletí," uvedl v prohlášení generální ředitel společnosti Walmart Doug McMillon. Walmart těží i z nižších nákladů na dodavatelský řetězec a z úbytku slev, které dříve zavedl za účelem snížení nadbytečných zásob.

Maloobchodní gigant nyní očekává, že zisk za fiskální rok 2024 se bude pohybovat v rozmezí 6,36 až 6,46 dolaru na akcii. Dříve odhadoval zisk 6,10 až 6,20 dolaru. Analytici v anketě společnosti Refinitiv IBES v průměru odhadovali zisk 6,28 dolaru na akcii. Společnost také předpovídá, že čisté tržby vzrostou o čtyři až 4,5 procenta, dříve očekávala nárůst o 3,5 procenta.

Menší konkurent Walmartu, společnost Target, ve čtvrtletí překonal odhady zisku. Těžil ze štíhlejších zásob. Společnost ale ve středu po oznámení kvartálních hospodářských výsledků snížila celoroční výhled.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top