investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Zisk Bank of America ve čtvrtletí klesl

16.04.2024
akciebankatržbyusa

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Volkswagen investuje v Číně miliardu eur do vývoje elektromobilů

21.04.2023

Otevře nové vývojové a obchodní centrum pro elektromobily v Che-fej blízko Šanghaje...

Německá automobilka Volkswagen investuje v Číně zhruba miliardu eur (23,5 miliardy Kč) do vývoje elektromobilů. Otevře nové vývojové a obchodní centrum pro elektromobily v Che-fej blízko Šanghaje, kde má kanceláře i čínský výrobce aut Nio. Firma to uvedla na Šanghajském autosalonu.

Nové obchodní centrum Volkswagenu bude provozovat nová společnost s názvem 100%TechCo. Spuštěno má být v roce 2024 a pracovat v něm bude více než 2000 zaměstnanců, uvedla už dříve automobilka na svém webu.

Generálním ředitelem nového podniku se stane Marcus Hafkemeyer, který je v současnosti technologickým ředitelem Volkswagenu v Číně. Díky zapojení místních dodavatelů v rané fázi vývoje produktu a integrací tří společných podniků Volkswagenu v Číně může 100% TechCo zkrátit dobu vývoje produktů a technologií asi o 30 procent, tvrdí automobilka.

Volkswagen tento týden také představil svůj nový vůz sedan ID.7, píše server CNBC. Plně elektrické vozidlo má být uvedeno na trh v Číně a v Evropě letos na podzim, v Severní Americe příští rok. Vozidla pro Čínu se budou vyrábět lokálně, zatímco vozidla pro Evropu a Severní Ameriku budou vznikat v Německu, uvedl Volkswagen. Firma nezveřejnila cenu nového vozu, ale uvedla, že ID.7 je jejím prvním plně elektrickým vozem "pro vyšší střední třídu".

Německé investice v Číně vzrostly v prvním čtvrtletí oproti předchozímu roku téměř o 61 procent, uvedlo ve čtvrtek čínské ministerstvo obchodu. Celkově se zahraniční investice v Číně v prvních třech měsících roku meziročně zvýšily o 4,9 procenta na 408,45 miliardy jüanů (1,27 bilionu Kč).


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top