investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Ve stavebnictví dochází k růstu cen. V zemědělství ceny klesají

18.05.2018

Podle aktuálních dat Českého statistického úřadu došlo v dubnu k meziročnímu růstu cen u stavebních prací o 2,4 procenta...

Podle aktuálních dat Českého statistického úřadu došlo v dubnu k meziročnímu růstu cen u stavebních prací o 2,4 procenta, přičemž ceny materiálů a výrobků spotřebovávaných ve stavebnictví byly vyšší o 2,3 procenta. K meziročnímu růstu cen došlo i u tržních služeb pro podniky, které vzrostly o 1,7 procenta. Vzhledem k situaci na trhu práce rostly hlavně služby v oblasti zaměstnání, a to o 16,7 procenta.

 

Ceny průmyslových výrobců se v dubnu meziročně nezměnily. Přesto rostly ceny elektřiny a plynu přibližně o 1,7 procenta. Ceny zemědělských výrobců se meziročně snížily o 1,9 procenta. V rostlinné výrobě se snížily ceny brambor o 7,3 procenta. Oproti tomu vzrostly ceny ovoce o 25,1 procenta. V živočišné výrobě klesly ceny jatečných prasat o 15,4 procenta, ale ceny mléka byly vyšší o 4,9 procenta.

 

V dalších měsících by se do cen mohly začít promítat rostoucí náklady na dopravu, které jsou způsobeny zvyšováním cen pohonných hmot. V druhé polovině letošního roku lze pak očekávat mírný nárůst inflace, která se však stále bude pohybovat poblíž inflačního cíle.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top