investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Úrokové sazby v USA již dál neporostou

01.02.2019

Šéf Americké centrální banky (FED) Jerome Powell přednesl přesně ta slova, která obchodníci chtěli slyšet...

Šéf Americké centrální banky (FED) Jerome Powell přednesl přesně ta slova, která obchodníci chtěli slyšet. A naopak nezmínil nic, co by bránilo dalšímu růstu trhů. Akciové indexy se mu hned vzápětí odvděčily. Po všech předchozích sedmi zasedáních, která Jerome Powell vedl z pozice šéfa FEDu a na kterých se rozhodovalo o výši sazeb, akciové trhy oslabovaly. Tentokrát to však bylo jiné. Akciové trhy v posledních dvou hodinách obchodování akcelerovaly svůj růst, aby nakonec klíčový index S&P 500 uzavřel výše o 1,55 procenta.

Podle Jerome Powella se pravděpodobnost dalšího růstu úrokových sazeb snížila. FED přitom bude schopen pouze s odstupem času říct, zdali současná trpělivost se stane dlouhou pauzou před dalším zvyšováním úrokových sazeb nebo bude znamenat úplný konec cyklu zvyšování úroků. Zároveň odmítl vyloučit, že by další změna sazeb mohla být směrem dolů. 


Výhled pro americkou ekonomiku se dle FEDu nezměnil, avšak ve světle zpomalujícího se globálního růstu a dalších nejistot je třeba zaujmout opatrný přístup. Oproti předchozím vyjádřením se FED vyhnul frázi, že rizika jsou vybalancovaná. Americká ekonomika pak již neroste „silným“ tempem, avšak pouze „solidním“ tempem. 


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Pravděpodobnost změny úrokových sazeb v USA se v letošním roce změnila. Ještě na začátku týdne trhy predikovaly 20procentní pravděpodobnost, že se v letošním roce dočkáme zvýšení úrokových sazeb. Nyní však již futures na úrokovou sazbu signalizují 20procentní možnost poklesu."

Kamil Bednář, Senior Equity Trader BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top