investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Ukradené přístupy firmě, která investorům není ukradená

02.10.2018

Facebook zveřejnil zprávu, že se opět stal cílem útoků hackerů...

Facebook zveřejnil zprávu, že se opět stal cílem útoků hackerů. Ti měli odcizit přihlašovací údaje zhruba padesáti milionů uživatelů. Ztráta dat se týkala i zakladatele a generálního ředitele Marka Zuckerberga. K útoku mělo dojít v úterý 25. září. 

Toto obrovské narušení bezpečnosti přichází jen pár měsíců po skandálu s nesprávným zacházením údajů z profilů 87 milionů uživatelů. Firma také dodala, že napravila chybu v zabezpečení a 50 milionům uživatelům obnovila přístupové údaje.


Akcie společnosti Facebook v posledních měsících procházejí nejtěžším obdobím od uvedením na trh v roce 2012. Od 25. července do dnešního dne akcie ztratily přes 25 procent hodnoty. Hlavní propad ceny přišel po posledním zveřejnění kvartálního hospodaření. Společnost oznámila očekávání snížení tempa růstu tržeb a zisků i v následujícím kvartále. 


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Z pohledu investorů čekajících na nákup akcií můžeme hovořit o příhodné situaci. Negativní zprávy stlačily cenu ke spodní hodnotě trendového pásma, ve kterém se cena akcií pohybuje. Zároveň dodejme, že společnost má 98 % tržeb z reklamy, která ji nadále generuje zisk, nikoliv ztrátu. A pokud dojde k naplnění očekávání analytiků, tak v letošním roce Facebook překoná výši vytvořeného zisku v roce 2017."

Tomáš Tlach, Senior Equity Trader BHS








Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top