investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Tohle se Intelu nepovedlo

12.10.2018

Ten, kdo si chtěl v poslední době poskládat počítač, to rozhodně neměl jednoduché. Cena pamětí vyskočila přímo raketově...

Ten, kdo si chtěl v poslední době poskládat počítač, to rozhodně neměl jednoduché. Cena pamětí vyskočila přímo raketově, stejně tak se zvedly ceny grafických karet během kryptománie, SSD disky rovněž podražily a v posledních měsících se k nim přidaly i procesory, které zvýšily svou cenu v průměru o 30 procent. Procesory zároveň zmizely ze všech eshopů, neboť Intel nestíhá vyrábět. 

Intel tento týden oznámil příchod napjatě očekávaných osmijádrových procesorů deváté generace, které měly navázat na své předchůdce a usadit se na trůnu coby nejvýkonnější herní procesor současnosti. Celý IT svět byl zvědavý, jak si nové procesory povedou. Na podporu svých procesorů Intel zveřejnil prezentaci, jejíž součástí bylo srovnání s konkurenčním procesorem od AMD. Srovnání neprováděl přímo Intel, ale nechal si jej udělat firmou jménem Principled Technologies. Podle prezentace vyhrál Intel nad svým konkurentem o parník. Problémy se objevily záhy, a to v metodice měření. Co v ní bylo špatně? Špatné nastavení Ryzen 7 2700X, ne úplně optimální paměti (a jejich nastavení), horší chladič, zapnutý „Game Mode“ pro Ryzen a další. To všechno přispělo ke skutečnosti, že procesor od AMD propadl.

 

Procesor od Intelu by vyhrál nad svým konkurentem i tak. Má vyšší výkon na jedno jádro a pro většinu her je vhodnější, ale rozdíl mezi nimi by rozhodně nebyl prezentovaných 50 procent. Proč si Intel neudělal srovnávací test sám? Aby případnou vinu za odhalené chyby mohl hodit na třetí stranu? Čtenář si musí utvořit obrázek sám. Jedno je jisté. Na pověsti Intelu tato kauza rozhodně nepřidá. Jistější je ale to, že se stejně jako na předešlé přešlapy dříve nebo později zapomene.



Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!






"Akcie Intelu dosáhly svých maxim v červnu tohoto roku a od té doby jsou ve čtyřměsíčním klesajícím trendu. V době psaní článku se cena pohybuje u svých únorových hodnot. Akcie AMD byly na svých maximech v září tohoto roku."

Jan Němeček, Senior Equity Trader BHS








Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top