investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tesle se v Číně propadly objednávky meziměsíčně téměř o polovinu

04.06.2021

Americké automobilce Tesla klesly v květnu meziměsíčně objednávky v Číně téměř...

Americké automobilce Tesla klesly v květnu meziměsíčně objednávky v Číně téměř o polovinu, na 9800 z dubnových 18.000 aut. S odvoláním na interní data o tom dnes informoval server The Information. Americký výrobce elektromobilů se v posledních měsících potýká s pozorností čínských regulačních úřadů kvůli bezpečnosti a stížnostem zákazníků.

Čína je pro Teslu po Spojených státech druhým největším trhem, prodá zde kolem třiceti procent svých vozů. Předloni tato automobilka zahájila výrobu v závodě Gigafactory 3 v Šanghaji, který je její první výrobní továrnou v zahraničí. Vyrábí v něm sedan Model 3 a sportovně-užitkový vůz (SUV) Model Y.


Tesla se zprvu v Číně těšila přízni úřadů a Model 3 zde byl nejprodávanějším elektromobilem. Posléze ho ale předstihly levnější elektrovozy malých rozměrů. Akcie Tesly na burze v New Yorku včera odepisovaly 5,33 procenta.


Zdroj: ČTK




"Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top