investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Tesla míří do indexu S&P 500

23.07.2020

Společnost Tesla zveřejnila své finanční výsledky za druhé čtvrtletí letošního...

Společnost Tesla zveřejnila své finanční výsledky za druhé čtvrtletí letošního roku. Elon Musk může být spokojený, protože jeho společnost dosáhla zisku ve výši 104 milionů dolarů. To znamená, že Tesla byla poprvé ve své historii celý rok v zisku. Díky tomu by mohla být zařazena do prestižního indexu S&P 500.

Tržby společnosti dosáhly úrovně 6,0 miliardy dolarů a zisk na akcii činil 50 centů. Společnost Tesla vykázala relativně silnou odolnost proti nepříznivým dopadům pandemie koronaviru. Přestože musela uzavřít svou hlavní továrnu ve Fremontu, dokázala se udržet v zisku a zazářila na burze.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Zatímco v loňském roce se akcie Tesly obchodovaly kolem úrovně 260 dolarů za kus, nyní atakují hranici 1 600 dolarů za kus. Po oznámení výsledků vystoupala cena akcií v předburzovních obchodech i přes hranici 1 700 dolarů za kus. Díky obrovskému zájmu investorů se Tesla momentálně pyšní titulem nejcennější automobilky na světě.

 

Pokrok, kterého Tesla dosáhla v první polovině letošního roku, by mohl být překonán ve druhém pololetí. K tomu by mohlo dopomoci navyšování produkce ve stávajících továrnách, což vede k lepšímu uspokojování poptávky zákazníků. Elon Musk navíc oznámil, že postaví další továrnu. Měla by vzniknout poblíž Austinu v Texasu a zaměří se na výrobu vozidel Cybertruck, Semi, Model 3 a Model Y.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top