investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Stellantis ve čtvrtletí zvýšil tržby o 29 %

03.11.2022

Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení, k růstu podle ní přispěl i příznivý vývoj směnných kurzů...

Nadnárodní automobilka Stellantis ve třetím čtvrtletí díky zlepší dodávek čipů, vyšším cenám a většímu objemu prodeje zvýšila tržby o 29 procent na 42,1 miliardy eur (přes bilion Kč). Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení, k růstu podle ní přispěl i příznivý vývoj směnných kurzů.

Výsledek překonal očekávání. Analytici v anketě agentury Reuters totiž odhadovali, že tržby dosáhnou 40,9 miliardy eur.

Odbyt se v období od července do konce září zvýšil o 13 procent na 1,281 milionu vozů. Globální prodej elektromobilů na baterie (BEV) meziročně vzrostl o 42 procent na 68.000 vozů.

Prodejci aut nicméně podle finančního ředitele Richarda Palmera předali konečným zákazníkům o čtyři procenta méně vozů. To podle něj zvýšilo firemní zásoby vozů na skladech, především pak v regionu nazývaném širší Evropa.

Stellantis potvrdil prognózu dvouciferné marže v případě upraveného provozního zisku a pozitivního toku volné hotovosti v letošním roce.

Skupina Stellantis je čtvrtým největším výrobcem automobilů na světě, vznikla začátkem loňského roku spojením italsko-americké automobilky Fiat Chrysler a francouzského konkurenta PSA. Fúze přivedla dohromady značky Peugeot, Citroën, Opel a DS se značkami Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo či Ram.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top