investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Spotřebitelské ceny opět vzrostly

11.07.2019

Přestože se míra inflace drží nad svým cílem, pohybuje se v tolerančním pásmu...

Meziroční míra inflace v červnu vzrostla o 2,7 procenta, což bylo o 0,2 procentního bodu méně než v květnu. Spotřebitelské ceny v celém druhém čtvrtletí letošního roku meziročně vzrostly o 2,8 procenta, což bylo o 0,1 procentního bodu více než v prvním čtvrtletí 2019.

Červnový meziroční růst spotřebitelských cen byl znatelný u elektřiny, která zdražila o 10,4 procenta. Již tradičně rostly i další ceny v oddíle bydlení. Například ceny nájemného vzrostly o 3,9 procenta a ceny vodného i stočného shodně o 2,6 procenta. Prudce zdražily rovněž dovolené s komplexními službami, jejichž ceny se zvýšily o 6,2 procenta. Dále skokově vzrostly ceny zeleniny a to o 22,7 procenta, přičemž ceny brambor se zvýšily dokonce o 51,7 procenta.

 

Přestože se míra inflace drží nad svým cílem, pohybuje se v tolerančním pásmu. O české ekonomice můžeme říci, že je dlouhodobě nízkoinflační. Toto nastavení vyhovuje držitelům finančních prostředků, kterým se úspory znehodnocují jen mírně. Vysoká cenová stabilita naopak nevyhovuje dlužníkům, kterým nízká inflace příliš nesnižuje reálnou hodnotu úvěrů. Vzhledem k nízkému zadlužení veřejných rozpočtů lze relativně nízkou hladinu inflace považovat za vyhovující pro náš stát.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Lidé, kteří letos pojedou na dovolenou, si sáhnou hlouběji do kapsy. Cestovní kanceláře využívají rostoucí životní úrovně Čechů a nabízejí stále dražší dovolené. Cestování příliš nenahrává ani slabý kurz koruny, který prodražuje nákupy v zahraničí."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top