investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Společnosti Apple klesl zisk i tržby

05.05.2023

Výsledky přesto překonaly odhady analytiků...

Americké technologické společnost Apple klesl ve druhém finančním čtvrtletí čistý zisk o 3,4 procenta na 24,2 miliardy dolarů (515,1 miliardy Kč). Firmě se snížily i tržby. Výsledky přesto překonaly odhady analytiků, a to navzdory propadu na trhu se spotřební elektronikou a pochmurnému ekonomickému výhledu. Firma zachovala své programy výplaty dividend a zpětného odkupu akcií. Podle šéfa Applu Tima Cooka zmizely potíže v dodavatelském řetězci.

Tržby Applu se za kvartál, který skončil 1. dubna, snížily o 2,5 procenta na 94,8 miliardy dolarů. Analytici čekali pokles o 4,4 procenta na 93 miliard dolarů.

Nárůst tržeb společnosti Apple za prodej iPhonů o 1,5 procenta na 51,3 miliardy dolarů kontrastoval s širším odvětvím spotřební elektroniky. To se potýká s poklesem prodejů chytrých telefonů, tabletů a osobních počítačů, protože firmy i spotřebitelé omezují výdaje.

Šéf Applu v dnešním rozhovoru s agenturou Reuters uvedl, že společnost dosáhla v uplynulém čtvrtletí rekordního prodeje iPhonů, mimo jiné díky novým uživatelům na trzích jako Indie, kterou Cook nedávno navštívil. "Výkony na rozvíjejících se trzích nás nadchly," řekl. Poukázal přitom zejména na Brazílii, Indii a Mexiko.

Tržby z prodeje počítačů Mac se snížily o více než 30 procent na 7,2 miliardy dolarů. Analytici odhadovali pokles o 25 procent.

Nejvíce rostoucím segmentem společnosti Apple bylo odvětví služeb, které zahrnuje produkty jako iCloud a Apple Pay. Tržby segmentu vzrostly o 5,5 procenta na 20,9 miliardy dolarů.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top