investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Společnost Nike se rozhodla opustit ruský trh

23.06.2022

Firma dnes uvedla, že znovuotevření svých ruských obchodů neplánuje...

Americká společnost Nike, která je největším výrobcem sportovního oblečení na světě, se rozhodla zcela opustit ruský trh. Firma dnes uvedla, že znovuotevření svých ruských obchodů neplánuje. Podnik už na začátku března pozastavil provoz svých ruských obchodů v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu.

"Společnost Nike učinila rozhodnutí opustit ruský trh. Naší prioritou je zajistit plnou podporu svým zaměstnancům, zatímco budeme v příštích měsících zodpovědným způsobem omezovat své aktivity," uvedla firma v prohlášení zaslaném agentuře Reuters.

Tento krok je pro Nike spíše symbolický a nebude mít výraznější dopad na hospodářské výsledky podniku. Souhrnné příjmy z Ruska a Ukrajiny se totiž na celosvětových tržbách firmy podílely méně než jedním procentem.

Aktivity v Rusku již v reakci na válku na Ukrajině omezila či přerušila řada západních podniků, včetně výrobců automobilů, maloobchodníků či technologických společností. Kreml minulý týden vyjádřil přesvědčení, že řada západních podniků by se do Ruska ráda vrátila.

"Mnohé firmy ze západních zemí, včetně členských států EU, ze Spojených států a Kanady, mají stále zájem o ruský trh," uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.


Zdroj: ČTK

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Společnost Nike byla založena v lednu 1964 pod názvem Blue Ribbon Sports. Název Nike získala až v květnu 1971. Je odvozen od řecké bohyně vítězství.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top