investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Spojené státy budou pravděpodobně mít první ministryni financí v historii

24.11.2020

Budoucí prezident Spojených států Joe Biden formuje svůj vládní tým. Podle některých...

Budoucí prezident Spojených států Joe Biden formuje svůj vládní tým. Podle některých amerických médií na post ministryně financí jmenuje Janet Yellenovou, která dříve řídila Americkou centrální banku (FED). Jednalo by se o první ženu v historii Spojených států, která by zastávala tuto pozici.

Janet Yellenová se již vyslovila pro použití obřích vládních výdajů na pomoc americké ekonomice. Ta je v současné době ve špatné kondici kvůli šíření koronaviru. Bývalá šéfka FEDu rovněž kritizovala rostoucí ekonomickou nerovnost, která je údajně hrozbou pro americké hodnoty. To by zřejmě mohlo vést k zavádění nových regulací na podporu znevýhodněných skupin obyvatel.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Joe Biden již dříve oznámil, že po jeho boku bude pracovat John Kerry. Ten dříve neúspěšně kandidoval na prezidentskou funkci proti Georgi Bushovi. Následně byl ministrem zahraničí ve vládě Baracka Obamy. Nyní by se měl věnovat klimatickým otázkám. Z dosavadního výběru kandidátů je zřejmé, že Joe Biden vsází především na zkušené matadory.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Nastupující americká administrativa se pokusí zavést nové regulace, které by měly směřovat ke snižování ekonomické nerovnosti ve Spojených státech. Rovněž se zaměří na boj s klimatickými změnami, což může podpořit rozvoj nových odvětví. Do defenzívy se však zřejmě dostanou těžební společnosti."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top