investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Spojené státy a Čína dosáhly pokroku v obchodních válkách

22.10.2019

Čínský ministr zahraničních věcí Le Yucheng dnes řekl...

Čínský ministr zahraničních věcí Le Yucheng dnes řekl, že bylo dosaženo pokroku při jednáních kolem obchodních válek mezi Spojenými státy a Čínou. Podle Le Yuchenga je k prosperitě potřeba spolupráce, proto obě obchodně znesvářené země intenzivně pracují na vyřešení vzájemných sporů.

Spojené státy již dříve pozastavily plánované zvýšení cel na čínské zboží a přešly do takzvané první fáze dohody. Ta má ukázat vstřícnost Spojených států i Číny. Na druhou stranu jsme v minulosti již byli svědky několika prohlášení o blížící se dohodě, která byla následována vyhrocením obchodních válek.

 

Již nyní je evidentní, že Čína i Spojené státy na obchodních válkách tratí. Čínská ekonomika ve třetím čtvrtletí letošního roku rostla nejpomaleji za posledních 26 let. Spojené státy rovněž nebyly imunní. Například američtí zemědělci byli silně zasaženi čínskými cly, což vedlo k nutnosti zavedení dotací. Cla rovněž vedla ke zdražování na americkém trhu, což dolehlo na spotřebitele.



 

Na obchodních válkách tratí i evropské země, které nejsou přímými účastníky konfliktu. Například německý ministr financí Olaf Scholz řekl, že obchodní války snižují ochotu investovat, což vytváří negativní a přitom špatně měřitelné dopady na ekonomiku.

 

Trhy na nové zprávy kolem obchodních válek reagují s mírným optimismem. Například byl zaznamenán nárůst ceny ropy, zemního plynu či sójových bobů. Americké akcie však reagují spíše na probíhající výsledkovou sezónu. Evropské akcie nevykazují výrazné pohyby a čínské akcie si připisují jen mírný nárůst.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!






"Podle Mezinárodního měnového fondu se kvůli obchodním válkám zpomalí globální růst ekonomiky v letošním roce na 3,0 procenta. To je nejnižší tempo růstu za poslední dekádu. Negativní dopady obchodních válek by se však mohly proměnit v silný růstový impuls v příštím roce, jestliže dojde k uzavření dohody mezi Spojenými státy a Čínou."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top