investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Slovní útoky prezidenta Trumpa na FED

29.11.2018

Po svém zářijovém zasedání, na kterém byla naposledy zvýšena klíčová úroková sazba...

Po svém zářijovém zasedání, na kterém byla naposledy zvýšena klíčová úroková sazba, se FED dostal pod slovní palbu ze strany amerického prezidenta. Následně na pár týdnů nastalo mezi oběma stranami příměří. Tomu je však konec a prezident Donald Trump opět směrem k FEDu střílí ostrými.

Během svého rozhovoru pro Washington Post Trump poznamenal, že není ani trochu šťastný se svou volbou šéfa centrální banky, skutečně ani trochu. Narážel tak na současného šéfa FEDu, Jerome Powella, kterému dal v únoru letošního roku přednost před předchozí šéfkou Janet Yellen. Současný šéf FEDu již v letošním roce zvýšil úrokové sazby třikrát a dle očekávání trhu přistoupí k dalšímu zvýšení v prosinci.

 

Zvyšování sazeb je však trnem v oku pro amerického prezidenta. Ten se nechal slyšet, že politika centrální banky je zodpovědná za poslední poklesy na akciovém trhu nebo oznámení automobilky General Motors z tohoto týdne, že uzavře v příštím roce v Severní Americe pět továren a propustí 14 tisíc zaměstnanců.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Zvyšování úrokových sazeb ve Spojených státech je odrazem síly a růstu americké ekonomiky. Šéf FEDu i americký prezident by měli spolu více mluvit osobně, určitě by dospěli ke shodě a ujištění, že oba za svými kroky vidí prospěch amerických firem i domácností"

Kamil Bednář, Senior Equity Trader BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top