Růst spotřeby oceli bude pokračovat i v tomto roce

Společnost BH Securities v prosinci 2013 nabídla investorům 3letý certifikát, který je vázán na výkonnost v daném sektoru, resp. na akcie AK Steel (AKS), US Steel (X) a CIA Siderurgica (SID). Certifikát denominovaný v CZK nabízí roční výnos až 15 %.

Růst spotřeby oceli bude pokračovat i v tomto roce
Štěpán Křeček
Štěpán Křeček

Společnost BH Securities v prosinci 2013 nabídla investorům 3letý certifikát, který je vázán na výkonnost v daném sektoru, resp. na akcie AK Steel (AKS), US Steel (X) a CIA Siderurgica (SID). Certifikát denominovaný v CZK nabízí roční výnos až 15 %.Největší světový producent oceli ArcelorMittal (MT) po loňském celosvětovém růstu spotřeby oceli o 3,5 %, letos očekává další obdobný růst, resp. o 3,5-4 %. Zpomalení růstu poptávky po oceli očekává nicméně v největším světovém spotřebiteli v Číně. Po loňském 7 % růstu by zde spotřeba oceli měla vzrůst maximálně o 4,5 %, když svůj vliv má mít zejména zmírnění produkce ve stavebnictví. Poptávka po oceli by si svou růstovou tendenci měla udržet i v USA. Po loňské kontrakci v Evropě by pak expanze hospodářství měla meziročně zvýšit spotřebu oceli i v Evropě. ArcelorMittal predikuje až o 2,5 %.  

V návaznosti na výhled v sektoru ArcelorMittal očekává letos i zlepšení svého hospodaření. Zatímco v loňském roce vykázal zisk EBITDA 6,89 mld. USD, pro letošek predikuje 8 mld. USD.

Společnost BH Securities v prosinci 2013 nabídla investorům 3letý certifikát, který je vázán na výkonnost v daném sektoru, resp. na akcie AK Steel (AKS), US Steel (X) a CIA Siderurgica (SID). Certifikát denominovaný v CZK nabízí roční výnos až 15 % při ochranné bariéře 60 % počáteční hodnoty zmiňovaných titulů (jinými slovy původní investice je přitom plně chráněna až do případného 40 % poklesu titulů v okamžiku splatnosti certifikátu).

Reklama

Vědomosti dne

Jak obchodovat s akciemi

Svět velkých financí a tradingu na burzách je nyní otevřenější, než kdy dřív. Investiční strategie, které byly dříve výsadou malé skupiny finančníků, jsou dnes přístupné každému, kdo si zřídí účet u brokera, kterých je celá řada. Než se ale investor vrhne do světa obchodování akcií, měl by znát základní termíny a principy.

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Reklama
Reklama