investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Průmyslová a stavební produkce zpomalují

08.10.2018

Průmyslová produkce v srpnu meziročně vzrostla o 1,9 procenta...

Průmyslová produkce v srpnu meziročně vzrostla o 1,9 procenta. Tržby z průmyslové činnosti meziročně vzrostly o 4,1 procenta, přičemž domácí tržby rostly výrazně dynamičtěji než zahraniční tržby. 

V srpnu rostla hodnota nových průmyslových zakázek, která se meziročně zvýšila o 2,4 procenta. Průmyslovým firmám nadále rostou mzdové náklady. V srpnu dosahovala průměrná mzda ve větších průmyslových podnicích hodnoty 32 732 korun, což představuje meziroční nárůst o 7,0 procenta.

 

Podstatně vyšším tempem než průmysl, rostlo stavebnictví. I zde však oproti předchozímu měsíci došlo k výraznému poklesu dynamiky růstu. V srpnu stavební produkce meziročně vzrostla o 11,9 procenta. Stavební úřady vydaly pouze 7 273 stavebních povolení, což představuje meziroční pokles o 9,0 procenta. Nadále přetrvává špatná situace kolem zahajování výstavby nových bytů. V srpnu počet zahájených bytů klesl o 5,9 procenta na nedostatečnou úroveň 3 090 bytů.


Investujte do rostoucích firem s BHS Private Equity fondem.

Dejte nám na sebe spojení, ozveme se zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Nedostatek bytů ve velkých městech bude přetrvávat i v následujících letech. Přestože ceny nemovitostí prudce rostou, nedaří se zahajovat výstavbu nových bytů. Na vině je nedostatečná příprava developerských projektů a pomalá práce stavebních úřadů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS








Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top