investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs

03.05.2024
akcieburzainvesticeusa

Komerční bance klesl v 1. čtvrtletí čistý zisk meziročně o 21,3 %

03.05.2024
KBakciebankatržbyčesko

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Pracovníci obchodů Apple ve Francii vstoupili do stávky za zvýšení mezd

23.09.2023

Protest naplánovali tak, aby začal v den zahájení prodeje nových chytrých telefonů iPhone 15...

Zaměstnanci obchodů americké technologické společnosti Apple ve Francii dnes zahájili celostátní stávku za zvýšení mezd a zlepšení pracovních podmínek. Protest naplánovali tak, aby začal v den zahájení prodeje nových chytrých telefonů iPhone 15, které firma Apple představila minulý týden. Informuje o tom agentura Reuters.

"Jsme lidé, kteří vytvářejí bohatství Applu. Proto si myslím, že si zasloužíme trochu důstojnější zacházení," uvedla šestatřicetiletá Anais Durelová, která pracuje v prodejně Applu v centru Paříže.

Odborové svazy zastupující zaměstnance Applu ve Francii hodlají stávkovat rovněž v sobotu. Požadují zvýšení mezd o sedm procent a obnovení náboru nových zaměstnanců. Zástupci podniku však podle odborářů nabízejí zvýšení mezd maximálně o 4,5 procenta.

"Inflace je stále nepříjemná. Řada zaměstnanců se potýká s problémy," uvedl jeden z odborových předáků. "Cílem není zablokovat prodej iPhonů, skutečným cílem je upozornit na tuto situaci," dodal.

Firma Apple minulý týden představila nové modely iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Telefony iPhone jsou klíčovým produktem Applu, na jeho celkových tržbách se podílejí více než polovinou.

Stávka představuje pro Apple další problém na francouzském trhu. Minulý týden regulátoři zakázali ve Francii prodej telefonů iPhone 12 kvůli porušení limitů elektromagnetických vln.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top